InhoudMantrailing 102

De opleiding 'Recreatief Speurhonden Instructeur' wordt door IMAS-ANIMALE zowel in Nederland als in het buitenland aangeboden én in twee talen. De opleiding bestaat uit praktische en theoretische lessen die elkaar afwisselen in drie delen van de opleiding. U start met de Speurhondengeleider I opleiding waarbij u tevens level 1 in mantrailing gaat behalen. Na afronden van de geleiders I (module A en D) kunt u doorstromen naar Instructeurs opleiding deel I mits u al in bezit was van een KI (kynologisch instructeur) diploma dit is een verplichte vooropleiding. Na behalen van deel 1 instructeursopleiding kunt u doorstromen naar deel II de hoofdzakelijke praktijk opleiding met laatste examens op zowel praktijk als theorie gebied en stage periode. 
In de praktijklessen van de opleiding werkt u met uw eigen hond ofwel een hond die u voor de opleiding ter beschikking heeft. In een later stadium begeleidt u andere speurhondengeleiders op het spoor.

In de theorielessen komt niet alleen theoretische vakkennis aan bod, maar er is ook ruim tijd ingepland voor het bekijken en beoordelen van videomateriaal van de andere studenten en uzelf. Daarnaast bent u bekend met wetenschappelijke inzichten en de didactiek m.b.t. het speuren.

Binnen de opleiding tot speurhondeninstructeur leert u in praktische lessen eerst de basis en opbouw bij het speuren met uw eigen hond. Vervolgens wordt een vertaalslag gemaakt naar het geven van instructie aan cursisten en het herkennen en oplossen van problemen. Naast deze opleiding kunt u separaat de opleiding Speurhondengeleider I, II en III volgen. 

Na het afronden van de gehele opleiding...

  • Bezit u geleiders I diploma inc. Mantrailing level 1
  • Weet u hoe u met een jonge hond of een volwassen hond het speuren kunt starten.
  • Heeft u tools om trainingen op te bouwen en uitdagingen te bieden voor uw speurcursisten.
  • Herkent u de moeilijkheden bij het uitwerken van een spoor met afleidingen en heeft u handvaten om die moeilijkheden aan te pakken.
  • Weet u hoe u uw cursist hierbij kunt begeleiden en een team naar een hoger plan te trekken.
  • Bezit u over een hoge dosis theoretische kennis.

Naast het praktische deel bestaat een deel van de opleiding n.l. ook uit theoretische lessen waarbij inzicht gegeven wordt over de werking van de hondenneus, de verhouding van menselijke geur op het spoor, de invloed van het weer, contaminaties, speurcondities enz.

De opleiding bestaat dan ook uit zowel instructie- en zelfstudiedagen.
Met deze lessen kunt u verzekerd zijn dat u meer over de speurtheorie weet dan menig professioneel praktijktrainer. 

Locatie

De instructielessen van IMAS-ANIMALE vinden plaats op verschillende locaties in de (verre) omtrek van Zuid-Limburg (Klimmen, Nuth, Heerlen, Voerendaal, Brunssum e.o. en over de landsgrenzen. De locatie wordt per dag vooraf bekend gemaakt. De theoriedagen vinden plaats op een vaste locatie in ons eigen leslokaal in ons bedrijfspand waar ook onze Snackhop gevestigd is. Soms wijken wij uit naar een zaal in Nuth of Klimmen op dien moment als de groep groter is en de huidige regeling het mogelijk maakt.
Op aanvraag kunnen onze opleidingen ook buiten Limburg door heel Nederland of in het buitenland gegeven worden.

Wilt u uw sportteams of handlers laten certificeren , of bent u een overheidsinstelling met hondengeleiders of particulieren reddingshondengroep ? Mail ons dan voor de mogelijkheden uw geleiders te laten examineren. Onze certificaties zijn gericht op real case inzetwerk en afgeleid van zeer gewaarde buitenlandse certificaties en aangepast naar Nederlandse situatie.

Vooropleidingmantrailing IMAS 4

Om aan de opleiding te kunnen starten, is kynologische voorkennis noodzakelijk. Wij verwachten van deelnemers dat ze ervaring hebben in het geven van bijvoorbeeld gehoorzaamheidslessen en/of een ander soort training op kynologisch gebied. Verder verwachten wij dat men in het bezit is van een diploma kynologisch instructeur dan wel ervaring kan overleggen.
Neem contact met ons op als u twijfelt of u aan de voorwaarden van vooropleiding voldoet.

PE punten toekenningen

Opleidingen en cursussen bij IMAS-ANIMALE zijn gewaardeerd met punten van o.a. CKI Raad van beheer, APBCT, SPPD, NVGH, APDT! vraag ons naar de individuele PE toekenningen per opleiding. 

Voor deze SPI opleiding gelden de volgende punten toekenningen CKI 30 punten, APDT 60 punten, NVGH 5 punten, SPPD 10 punten.

Data 2019

In Nederland start op 19 januari deel 1 van de gehe;le opleiding. Meer informatie over alle lesdata en kosten kunt u opvragen via info@imas-animale.com.
Woont u in het buitenland, heeft u interesse in onze opleiding en is Nederland te ver reizen voor u? Neem dan contact met ons op voor de startdata in andere Europese landen.

Aanmelden

aanmeldenWilt u zich aanmelden voor een opleiding, een gedeelte van een opleiding of wilt u eerst meer informatie, stuur dan een bericht naar info@imas-animale.com of vul het contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. Direct boeken kan via onze saasagenda, check onze fb sit voor directe toegang en aanmaken van een account.

Vermissing? Spoed!

spoedMet spoed een professioneel mantrailteam nodig? Bel z.s.m. de inzetcoördinator van Stichting Mantrailing Limburg of kijk op http://mantrailing-limburg.nl 

spoednummer vermiste personen