neus zivaMantrail Instructeurs zijn zeer ervaren en kynologisch onderlegde instructeurs op het gebied van Mantrailing. De titel 'Mantrailing Instructeur' wordt bij IMAS-ANIMALE pas toegekend na het behalen van de diploma's SPG III, SPI, MTI en minimaal 5 jaar ervaring in een SAR en/of USAR team met daadwerkelijke inzetten naar vermissingen. Geen SPG levels? dan is het mogelijk om via een ervaringstraject de opleiding te volgen.

De opleidingen SPG en SPI kunnen los van elkaar gevolgd worden. Bij volgen van het hele traject worden vrijstellingen verleend bij lessen die elkaar overlappen. De normale start route is beginnen bij SPG I en dan verder uitbouwen of als u al ervaring heeft, kunt u ook beginnen bij SPI Recreatief speurhondeninstructeur en tussendoor de praktijk levels behalen. 

De titel Mantrailing Instructeur staat voor vakkennis, ervaring, 'people skills' en een grote dosis leider- en coachingsschap. Als instructeur van een reddingshondenteam moet je van alle markten thuis zijn. Dit valt niet allemaal te leren in één opleiding of door ervaring op te doen in één vakgebied. Als trainer van een inzetteam ben je hoofdverantwoordelijk voor de juiste training van de K9 teams, de organisatie, de groepscohesie, de taakverdeling, techniek enz. In het coachingstraject van IMAS-ANIMALE worden o.a. behandeld: opbouw training K9, techniek, communicatiemiddelen, teamcoaching, realcase situaties, praktijkstage.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De MTI en tevens later de MIS opleiding is enkel bedoeld voor ervaren handlers die al ruimschoots ervaring hebben in een USAR of SAR team met instructietaken. De student bezit tevens een aantal specifieke kernkwaliteiten, zoals: respectvol, leiderschap, coaching, kennis, inlevingsvermogen, passie, betrokkenheid, inzicht, samenwerken, openheid en overzicht. Mantrail instructeur is geen hobby, maar een serieus vak. De inzetbaarheid en het succes van een inzetteam valt en staat bij de training die jij als instructeur een team biedt.

Aanmelden

aanmeldenInteresse in onze interne opleiding tot Mantrail instructeur? Neem dan contact met ons op en stuur uw relevante CV naar info@imas-animale.com.Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Locatie

De instructielessen van IMAS-ANIMALE vinden plaats op verschillende locaties in de (verre) omtrek van Zuid-Limburg (Klimmen, Nuth, Heerlen, Voerendaal, Brunssum e.o. en over de landsgrenzen. De locatie wordt per dag vooraf bekend gemaakt. De theoriedagen vinden plaats op een vaste locatie in Nuth of Klimmen.
Op aanvraag kunnen onze opleidingen ook buiten Limburg of in het buitenland gegeven worden.

Vermissing? Spoed!

spoedMet spoed een professioneel mantrailteam nodig? Bel z.s.m. de inzetcoördinator van Stichting Mantrailing Limburg of kijk op http://mantrailing-limburg.nl 

spoednummer vermiste personen