speur lijnenDe opleiding tot IMAS-ANIMALE Speurhondengeleider (SPG) is in het leven geroepen, zodat men als handler kan aantonen in het bezit te zijn van gedegen theoretische en praktische kennis over speuren. Tevens toont een IMAS-ANIMALE SPG III diploma aan dat u zelf een hond kunt opleiden tot speurhond en eventueel zelfs tot inzetbare speurhond bij vermissingen.

Hobby-speuren vs. professioneel speuren bij vermissingen

In de huidige maatschappij waarin speuren erg 'hot' is, vinden wij het binnen IMAS-ANIMALE belangrijk dat speuren als hobby strikt gescheiden wordt van speuren bij vermissingen. Bij real case vermissingen is namelijk meer nodig dan alleen één enkel speurteam; men heeft een heel team van handlers, begeleiders, coördinator, EHBO-ers e.d. nodig om een inzet productief en betrouwbaar te maken.
Ten tijde van een vermissing, wordt door inzet van een K9 team hoop gegeven aan familie en vrienden van een vermist persoon. Men wil deze hoop enkel geven als men daadwerkelijk geschikt en capabel is een 'klus te klaren'.
Zelfs dan is en blijft het moeilijk om vermiste personen terug te vinden. Een professioneel team, zoals door IMAS-ANIMALE opgeleid, verbindt zich aan reddingshondengroepen die door samenwerking en goede organisatie een inzet tot een goed einde trachten te brengen.  

De hoofddocent bij IMAS-ANIMALE, Patricia Spee, is beroepsmatig Speurhondengeleider, kynologisch gedragstherapeut, professioneel mantrail instructeur en hoofd coördinator en -trainer bij een Nederlands USAR team.
Patricia geeft daarnaast les aan tal van SAR en USAR teams in binnen- en buitenland bij zowel verenigingen en stichtingen als bij overheden zoals brandweer en politie. Patricia werkt met haar team in Nederland alleen al aan gemiddeld een 15-tal inzetten per jaar, met groot succes. Haar drijfveer om dit niet altijd makkelijke werk voort te zetten, is de dankbare reactie van familie en soms van de vermiste persoon zelf. Juist die dankbaarheid en de kwetsbare positie waarin familie en de vermisten in vermissingszaken verkeren, hebben geleid tot het opzetten van een professionele opleiding tot Speurhondengeleider bij vermissingen.

Vermissing? Spoed!

spoedMet spoed een professioneel mantrailteam nodig? Bel z.s.m. de inzetcoördinator van Stichting Mantrailing Limburg of kijk op http://mantrailing-limburg.nl 

spoednummer vermiste personen