hand speurlijnHet instituut IMAS-ANIMALE, de internationale school voor opleidingen op het gebied van mantrailing en K9 speuren, is in 2016 opgericht door ANIMALE gedragspraktijk voor dieren, hondenschool en educatiecentrum. Veranderingen, zowel in het beroep als van de opleidingen en het ontbreken van een duidelijke omschrijving van het beroep recreatief speurhonden instructeur en speurhondengeleider SAR en USAR, maakten het noodzakelijk een bedrijfs- en ledenprofiel te schrijven. ANIMALE biedt sinds 2009 Speurlessen - mantrailing aan en heeft voor het oprichten van IMAS-ANIMALE al tal van instructeurs intern opgeleidt, menig heeft aansluitend een eigen hondenschool op gebied van speuren opgericht. Op onze website vindt u aangesloten instructeurs welke op professionele wijze en met gedegen scholing speurlessen aanbieden. ANIMALE is de eerste en enige organisatie in de BENELUX die Mantrailing instructeurs opleidt en aansluitend certificeerd en hun ontwikkeling ieder jaar evalueert.

De kennis met betrekking tot het opsporen van mensen met behulp van speurhonden al dan niet bij ‘real case’ vermissingen is voortdurend onderhevig aan nieuwe inzichten en veranderingen. Dit betekent dat de speurhonden instructeur en speurhondengeleider zich in de uitoefening van zijn beroep voortdurend moet kunnen aanpassen aan deze nieuwe kennis en ontwikkelingen.

Speuren en zoeken naar mensen is niet alleen een zeer nuttige tak van sport/vak op professioneel gebied in het geval van 'echte' vermissingen, het is ook een mooie sport om op recreatieve wijze te beoefenen. IMAS-ANIMALE beoogt voor beide doelen een instituut te zijn waarbij kennisoverdracht, toetsing en bewaking voorop staan.

IMAS-ANIMALE is een kennis- en opleidingsinstituut voor mensen met een passie voor speuren.

Het management-, organisatie- en docententeam van IMAS-ANIMALE bestaat uit:

Gastdocenten en examinators:

  • Fleur Willems (SPI / MTH, MTI i.o.)
  • Esther Sauren (MTH)
  • Mirella Coenen (MTH)
  • Guido vd Luitgaarden (SPG)
  • Christa van Rooij (SPI / SPG)

 

De drijvende kracht achter beide bedrijven, ANIMALE IMAS-ANIMALE en het USAR team Mantrailing Limburg is Patricia Spee. Hier leest u meer over Patricia en haar enorme ervaring op het gebied van hondentraining-, gedragstherapie, etc.

Vermissing? Spoed!

spoedMet spoed een professioneel mantrailteam nodig? Bel z.s.m. de inzetcoördinator van Stichting Mantrailing Limburg of kijk op http://mantrailing-limburg.nl 

spoednummer vermiste personen